Пам'ятаючи гіркі сторінки історії...

2015-11-23

Учні Семиполківського НВК були на екскурсії в музеї Голодомору.

Сьогодні учні 10 та 8 класів ознайомилися ближче з найстрашнішою сторінкою в історії України. Ми були в музеї Голодомору. Екскурсію організував Центр Патріотичного виховання молоді, за що ми їм дуже вдячні.

Сам музей знаходиться неподалік від Києво-Печерської лаври та Музею історії 2-ї Світової війни. Надземна частина музею зроблена у формі свічки, запаленої у пам'ять всіх безневинних душ, загублених страшною смертю. /Files/images/muz1.JPGМузиченко Назар, Іващук Юрій, Кульбака Денис, Яновська Яна та Дмитренко Дмитро біля меморіалу Пам'яті Жертв Голодомору./Files/images/muz4.JPGв Музеї Пам'яті Жертв ГолодоморуЗа різними даними (точно встановити кількість жертв Голодомору неможливо) у 1932-33 роках в Україні померло 7-10 мільйонів чоловіків, жінок і дітей.

Журавель, що рветься в небо, символізує прагнення українського народу до волі, свободи - до найвищих цінностей українців.

Ми бачили Національну Книгу Пам'яті Жертв Голодомору. Кожна область складає грубий том в більше тисячі сторінок. У книзі, де зібрано дані по Київській області, ми знайшли село Семиполки.

В кінці екскурсії нам показали фільм, що містив багато документальних кадрів з часів радянської доби: виступи Ленна, який закликав до класової боротьби, розкуркулення та бідних опухлих з голоду людей, а також велетенські братські могили загиблих від голоду.

Після екскурсії ми зайшли до Києво-Печерської лаври, де кожен міг помолитися чи мав час задуматися над тим, що було колись тут, на цій землі. Світла пам'ять загиблим./Files/images/muz3.JPGКнига Пам'яті Жертв Голодомору 1932-33 років, відкрита на сторінці села Семиполки

28 листопада о 17:00 в нашому селі біля пам'ятника Жертв Голодомору відбудеться урочисте покладання квітів та свічок в пам'ять невинно убієнних. Всіх бажаючих запрошуємо приєднатися до акції.

Кiлькiсть переглядiв: 153