• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • До нас приїзжали народні артисти на літературний вечір, присвячений пам'яті Великого Кобзаря!

До нас приїзжали народні артисти на літературний вечір, присвячений пам'яті Великого Кобзаря!

2018-03-21

До Шевченківських днів у Семиполківському НВК ми провели багато цікавих заходів. Серед них - конкурс читців віршів Тараса Григоровича серед учнів 1-5 класів; виставка ілюстрацій до віршів Т.Г.Шевченка, виставка вишивок місцевої майстрині Стус Євгенії Петрівни та найголовніше - літературно-творчий вечір "В сім'ї вольній, новій ми тебе не забули, Тарасе!".

На це свято до нашої школи завітали почесні гості: Голова Правління міжнародної організації "Федерація жінок за мир в усьому світі" Коцеба Тетяна Юріївна, заступник редактора журналу "Справи сімейні" Грабовенко Людмила Іванівна, Герой України, народний артист України Паламаренко Анатолій Нестерович, заслужена артистка України, Герой України Яблонська Галина Гелярівна, поет села Семиполок, вчитель на відпочинку Москвич Володимир Андрійович.

/Files/images/shevchenkvsk_svyata-2018/IMG_8619.JPGГолова Правління міжнародної організації "Федерація жінок за мир в усьому світі" Коцеба Тетяна Юріївна

Присутні у залі глядачі - учні, батьки, вчителі - подивилися короткий фільм про життя і творчість Великого Кобзаря, слухали виступи кращих читців нашої школи, а також незабутні емоційні, виразні виступи артистів - Галини Гелярівни та Анатолія Несторовича.

/Files/images/shevchenkvsk_svyata-2018/IMG_8620.JPGЗаступник редактора журналу "Справи сімейні" Грабовенко Людмила Іванівна

Коцеба Тетяна Юріївна побажала нашим дітям розуміння усієї глибини творчості Тараса Григоровича. А Грабовенко Людмила Іванівна підкреслила силу духу нашого видатного поета, який, будучи кріпаком, завдяки своєму таланту піднявся до вершин світової слави.

/Files/images/shevchenkvsk_svyata-2018/IMG_8625.JPGГерой України, народний артист України Паламаренко Анатолій Нестерович читає вірш Шевченка "Розрита могила".

Директор Семиполківського НВК Григор'єв Борис Петрович привітав почесних гостей та розповів, що у нашій школі викладачіі вчать дітей шанувати свої традиції та бути патріотами України.

Під час вечора звучали пісні на слова Тараса Шевченка - і класичні "Реве та стогне Дніпр широкий" та "Зоре моя вечірняя", і у виконанні сучасних улюблених дітьми гуртів та виконавців - Скрябіна, гурту "Кому вниз".

Наприкінці вечора артисти, журналісти, громадські діячі сфотографувалися з учнями нашої школи.

/Files/images/shevchenkvsk_svyata-2018/IMG_8639.JPGЗаслужена артистка України, Герой України Яблонська Галина Гелярівна нагадала словами Ліни Костенко, що "ще не було епохи для поетів, але були поети для епох"./Files/images/shevchenkvsk_svyata-2018/IMG_8583.JPGОрганізатор цього грандіозного заходу - вчитель ураїнської мови та літератури Гуща Надія Станіславівна/Files/images/shevchenkvsk_svyata-2018/IMG_8661.JPGНаші учні з артистами та громадськими діячами.

Це було чудове свято. Діти ще довго обговорювали емоційні виступи народних артистів, щирі слова поезії Володимира Москвича.

Кiлькiсть переглядiв: 321