Крапельку отрути для кайфу?

2017-09-24

Психолог нарколого-реабілітаційного центру"Фенікс" Анастасія Верема 22 вересня прочитала лекцію для учнів 8-11 класів про шкоду наркотиків.

Перша частина лекції стосувалася отрут та їх дії на організм людини. Виявляється, пришвидшення роботи серця, активізація нервової системи пов'язана із бажанням організму пошвидше вивести отруту. Другим етапом буде заторможення всіх процесів (якщо збільшувати дозу), а третім - смерть.

Потім лектор розповіла про шкалу емоційних станів: від ейфорії, радості, сильного інтересу і аж до гніву, нудьги, прихованої агресії, депресії-апатії та стану відсутності будь-яких проявів життя. Особливості емоційного стану тих, хто вживає наркотики чи - хронічно - алкоголь полягає у тому, що після піднесення емоційного стану, після дії збуджуючої речовини, людина починає спускатися за шкалою емоцій. Якщо вчасно не зупинитися, все це може закінчитися дуже печально.

Третя частина лекції стосувалася ефекту "підсаджування" на наркотики. Коли і чому виикає залежність? Як з'ясувалося, наркотики належать до тих речовин, які накопичуються в жирах. Навіть якщо людина усвідомила, що час повністю припинити вживання алкоголю чи - тим більше - наркотиків, невелика доза отрути, яка виділятиметься під час будь-якого фізичного навантаження, провокуватиме організм отримати ще.

Анастасія Верема працює з людьми, які мають залежності від алкоголю чи наркотиків. Саме тому вона закликала дітей не руйнувати той дар, який вони отримали - своє фізичне тіло.

/Files/images/Verema1.JPG/Files/images/Verema3.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 200