• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Наш "Щедрик" - найвідоміша різдвяна пісня у всьому світі. Урок-лекція про Леонтовича.

Наш "Щедрик" - найвідоміша різдвяна пісня у всьому світі. Урок-лекція про Леонтовича.

2016-12-27

В понеділок, 26 грудня під час уроків музики бібліотекар села Семиполки Скоба Наталя Василівна провела урок-лекцію для учнів 5, 7 та 8 класів, присвячену Миколі Леонтовичу.

Цього року виповнюється 100 років з того часу, як у Києві на великій сцені вперше прозвучала легендарна колядка "Щедрик" в обробці видатного українського музиканта.

Діти із задоволенням слухали давню, ще дохристиянську мелодію "Щедрика" у виконанні рок-гурту ВВ (мультик), Тіни Кароль, бійців добровольчих батальйонів, сучасних українських гуртів, а також зарубіжних, які називають цю пісню "Carol of the bells". Ми послухали оцифрований запис 100-річної давнини, коли хор вперше виконав "Щедрика" в Америці (1921 рік) та подивилися фільм про геніального музиканта, скромну людину, Миколу Леонтовича. Дітей вразило, що Леонтович був застрелений чекістом під час сну - це підлий вчинок стосовно будь-якої людини, тим більше щодо видатного композитора, який прославив Україну на весь світ, але міг би зробити ще більше, якби його життя не обірвалося на злеті.

/Files/images/nov_rk_2016/щедрик1.JPGУчні 5 класу та вчитель музики Хоменко Ірина Василівна слухають "Щедрик" у виконанні Тіни Кароль/Files/images/nov_rk_2016/щедрик2.JPGДіти слухають "Щедрик" у виконанні бійців української армії. Наталя Василівна читає матеріали про Леонтовича.

Кiлькiсть переглядiв: 286